یک تحلیلگر مسائل بین الملل پاسخ داد

ترامپ یا هریس؛ پیروزی کدام یک برای ایران بهتر است؟

ایسنا/خراسان رضوی تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: شرایط بحرانی امروز منطقه و جهان، در دولت دموکرات ها رقم خورده و تداوم دولت آن ها نمی تواند هیچ آورده ای برای ایران داشته باشد.

داریوش پایسته در گفت وگو با ایسنا با اشاره به برگزاری انتخابات آمریکا در روز سه شنبه، اظهار کرد: از سال 2016 به این سمت، سیاست داخلی و اوضاع اجتماعی آمریکا اصلی ترین عامل تعیین کننده نتیجه انتخابات است. در این دور از انتخابات نیز شاهد هستیم که هم ترامپ و هم هریس سعی دارند خود را نماینده دولت رفاهی معرفی کنند که خدمات مورد نیاز آمریکایی ها را به آنان ارائه خواهد داد.

وی با بیان اینکه دموکرات ها بیشتر به دنبال جهان گرایی هستند، افزود: دموکرات ها می خواهند مردم آمریکا در کنار دیگر مردم دنیا در جهانی صلح آمیزتر، محیط زیستی پاک تر و اقتصادی پویاتر زندگی کنند، اما ترامپ به عنوان فردی جمهوری خواه، صرفا به دنبال رفاه برای آمریکایی هاست و در این بین حتی به منافع اتحادیه اروپا و کشورهای عضو ناتو نیز توجه چندانی ندارد. روحیه معامله گری ترامپ و بده وبستان های او با افراد و کشورهای مختلف نیز ناظر بر همین موضوع است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل ادامه داد: همین موضوع باعث شد که مردم آمریکا که طبیعتاً به دنبال منافع خود و کشورشان هستند، از بایدن رویگردان شوند و در نظرسنجی های اقبال بیشتر به ترامپ نشان دهند. این وضعیت در حدی بود که نهایتا دموکرات ها مجبور شدند نامزد خود را تغییر دهند و هریس را به عنوان نامزدشان معرفی کنند. اکنون نیز شاهدیم که هر دو نامزد به صورت پایاپای در حال حرکت اند.

پایسته با اشاره به وضعیت ایران و جهان در صورت پیروزی هر یک از دو نامزد انتخابات آمریکا، بیان کرد: اکنون وضعیت جهان به گونه ای است که آمریکا، اروپا و کشورهای وابسته به آن ها در یک سمت قرار گرفته اند ایران و گروه های مقاومت در سمت دیگر. در شرایط فعلی اگر فکر کنیم در صورت پیروزی دموکرات ها وضعیت مان بهتر خواهد شد و خواهیم توانست با آنان تعامل کنیم، به نظرم نوعی ساده اندیشی است.

وی اضافه کرد: شرایط بحرانی امروز منطقه و جهان، در دولت دموکرات ها رقم خورده و تداوم دولت آن ها نمی تواند هیچ آورده ای برای ایران داشته باشد، زیرا معمولا حضور یک دولت دموکرات در آمریکا باعث می شود به بهانه هایی نظیر کمک به اسرائیل و اوکراین، همگرایی این کشور با اروپا افزایش یابد که در نهایت به نفع ایران نیست. لذا به نظر می رسد حتی اگر دولت چهاردهم به دنبال این بود که بتواند با دولت هریس توافقاتی را حاصل کند، با توجه به افزایش تنش ها بین ایران و اسرائیل و همچنین ایجاد کشمکش هایی بین ایران و آلمان، چندان امکان پذیر نخواهد بود.

این تحلیلگر مسائل بین الملل افزود: این در حالی است که در صورت پیروزی ترامپ، اتحاد و ائتلاف آمریکا با اروپا سست خواهد شد و این قطعا به نفع ماست، زیرا در این فضا ما می توانیم قدرت چانه زنی بیشتری داشته باشیم. در حقیقت در شرایطی که چه در دولت دموکرات ها و چه در دولت جمهوری خواهان تحریم های ضدایرانی پایرجاست، ما باید بتوانیم بین اروپا و آمریکا شکاف ایجاد و از این طریق منافع خود را تامین کنیم که در صورت پیروزی ترامپ، این اتفاق خود به خود رخ خواهد داد.

انتهای پیام

نظرات

captcha